Speelstad bestaat uit verschillende onderdelen. Om een indruk te krijgen van wat er allemaal voor werkzaamheden te doen zijn,
volgt hieronder een overzicht van deze onderdelen:

Index:
Bar Buitenploeg Coördinatie E.H.B.O. Handvaardigheidstent
Kassa Krant Magazijn Nachtploeg Radio
Schminck Sport/spel Technische dienst Themaspel Vervoer
 
Bar:
Bij ÚÚn van de containers wordt een bar gemaakt, waar overdag alleen de kinderen mogen komen. Hier kunnen zij drinken, chips en snoep kopen. Naast deze bar is een 'bar-tafel' voor de medewerkers, die daar hun versnaperingen kunnen kopen. Voor de medewerkers is de gehele dag gratis koffie en thee beschikbaar.
Terug naar de index
 
 
Buitenploeg:
De buitenploeg is een groep medewerkers die de kinderen helpt/begeleid bij hun werkzaamheden. Dit houd o.a. in dat men helpt bij het verslepen van hout en het timmeren van hutten. De buitenploeg verzorgt ook de zaagwerkzaamheden, en het toezicht op het terrein, de waterglijbaan, en de toilet-wagen. Tevens assisteert de buitenploeg bij de diverse sport- en spelactiviteiten. Maar ÚÚn van de belangrijkste taken is het handhaven van de orde en de veiligheid.
Terug naar de index
 
Co÷rdinatie:
Om alles in goede banen te lijden, en eventuele problemen op te lossen, worden er mensen aangewezen die verantwoordelijk zijn voor de co÷rdinatie. Van deze personen zit er altijd ÚÚn in de co÷rdinatie-keet. Deze persoon zorgt o.a. voor de afwikkeling van de problemen, het eventueel wegsturen van probleemkinderen, en het regelen van het vervoer.
Terug naar de index
 
 
E.H.B.O.:
Op een centraal punt van het terrein staat een container waarin de E.H.B.O. is gevestigd. Deze E.H.B.O.-post wordt bemand/bevrouwd door geschoolde E.H.B.O.'s. Deze mensen zijn op het terrein aanwezig gedurende de tijd dat Speelstad open is voor de kinderen (van 9 tot 4). Voor de eventuele doorverwijzingen naar een arts of het ziekenhuis wordt een chauffeur aangewezen.
Terug naar de index
 
Handvaardigheidtent:
In deze grote tent kunnen de kinderen zich bezig houden met allerlei werkzaamheden. O.a. knutselen, verven, kleien, tekenen, en diverse andere dingen.
Terug naar de index
 
 
Kassa: 
Bij de ingang staat een kassa, waar de kinderen bij binnenkomst hun entreegeld kunnen betalen. Deze kassa is vanaf 9 uur tot ongeveer 2 uur bemand/bevrouwd.
Terug naar de index
 
 
Krant:
Elke dag wordt er een speelstadkrant uitgegeven. In deze krant komen hoofdzakelijk stukjes die door de kinderen zijn geschreven of getekend. Daarnaast komt er regelmatig een artikel in over het thema-spel, en als het nodig is een mededeling van de co÷rdinatie. Voor het schrijven van de stukjes zijn er pennen, papier, en enkele computers beschikbaar. De krant wordt aan het einde van de dag uitgereikt bij de poort.
Terug naar de index
 
Magazijn:
In de magazijncontainer wordt al het gereedschap opgeslagen. Elke morgen kunnen de kinderen hier een hamer en spijkers komen halen. De zagen worden alleen verstrekt aan buitenploegmedewerkers. Tevens staan in het magazijn alle gereedschappen die gebruikt worden bij de opbouw en afbraak.
Terug naar de index
 
Nachtploeg:
Als 's-avonds de medewerkers naar huis gaan om van hun welverdiende nachtrust te genieten, kan het terrein niet onbewaakt achterblijven. Hiervoor zorgt de nachtploeg, ook wel 'pitploeg' genoemd. Zij bewaken de spullen op het terrein. Bij slecht weer of storm zorgen zij dat de tenten dicht zijn, en er geen stormschade kan ontstaan. (Niet iedereen zal onvoorwaardelijk geschikt worden bevonden voor deelname aan de nachtploeg !)
Terug naar de index
 
 
Radio:
╔Ún van de containers is ingericht als radio, voor het verzorgen van de muziek op het terrein. Hier kunnen de kinderen plaatjes aanvragen en eventueel mededelingen doen.
Terug naar de index
 
Schminck:
In de handvaardigheidstent is een hoek ingericht waar de kinderen zich kunnen laten schmincken en/of glittertattoo's laten zetten.
Terug naar de index
 
 
Sport/spel
Wanneer er gelegenheid voor is worden er overdag verschillende sport- en spelactiviteiten gedaan. De kinderen kunnen o.a. meedoen met voetballen. Als het warm weer is gaat de waterglijbaan open, of er worden waterspelletjes georganiseerd.
Terug naar de index
 
Technische dienst:
Het terrein (Arodaveld) is een kale grasvlakte met bomen er omheen en een heuvel. Om daar tijdens Speelstad van alle gemaken te zijn voorzien is er iemand die zorgt voor de aanleg van stroom en water. Hoewel het meeste van het werk tijdens de opbouw en de afbraak gebeurd, is die persoon gedurende de uitvoering gewoon aanwezig om eventuele technische problemen op te lossen, en benodigde aanpassingen door te voeren.
Terug naar de index
 
 
Themaspel:
Gedurende de week wordt er door een aantal spelfiguren een aan het thema gekoppeld verhaal gespeeld. Dit verhaal wordt vaak in grote lijnen bedacht, en aan de hand van de fantasie van de kinderen verder opgebouwd. De opvoering gebeurt niet op een bepaald deel van het terrein, of op vastgestelde tijden, maar gedurende de gehele dag kunnen de spelfiguren zich op het terrein begeven.
Terug naar de index
 
 
Vervoer:
Voor het verzorgen van de boodschappen overdag, wordt iemand aangesteld als chauffeur. Deze persoon besteed een groot deel van zijn dag aan het vervoer. Naast de boodschappen zorgt de persoon ook voor o.a. het ophalen van het stokbrooddeeg en het drukken van de Speelstadkrant.
Terug naar de index